Megismerjük az óvodákat és az óvodai csoportokat

Mutasd be az óvodádat!

Mutasd be az óvodádat!

Mottónk: ,,Itt minden érted van, Érezd jól magad!"

Bemutatkozik a SOLTVADKERTI ÓVODÁK és BÖLCSÖDE

2015. április 18. - Óvónéni

 ismerd_meg_ovodankat_soltvadkert1.jpgSoltvadkerti Óvodák és Bölcsöde

Az óvoda hivatalos elnevezése: SOLTVADKERTI ÓVODÁK és BÖLCSÖDE

Az óvoda székhelye és telefonszáma: 6230 Soltvadkert, Arany J. u. 7. Tel.: 78/486-760

Az óvoda fenntartója: SOLTVADKERT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Tagintézmények neve, címe, telefonszáma I. sz. OVODA: 6230 Soltvadkert, Arany J. u. 5-7. Tel.: 78/480-760

II. sz. ÓVODA: 6230 Soltvadkert, Bocskai u. 28. Tel.: 78/480-970

Az óvodák vezetője: Kádár Péterné Tagóvodák vezetői: I. sz. óvoda: Bodahelyi Antalné

II. sz. óvoda: Palotainé Török Andrea

ismerd_meg_ovodankat_soltvadkert3.jpg

Óvodáinkban évente 12 csoportban 240-250 gyermeket nevelünk. Az óvodák nevelési éve: SZEPTEMBER l-jétől, a következő év AUGUSZTUS 31-ig tartó időszak. Nyári időszakban az ügyeletes óvoda biztosítja a gyermekek elhelyezését. 2007. szeptemberétől bölcsődei csoport is működik az Arany János úti Óvodában. Óvodai beiratkozás: Minden év május második hetében ,,TÁRT KAPUK" várják az óvodai élettel ismerkedő leendő óvodásokat, szüleikkel együtt.

Óvodánk reggel 7 órától délután 5 óráig tart nyitva. A középső- és nagycsoportokban játékos német nyelvi foglalkozásokon vesznek reszt a gyerekek.

Lehetőség van néptánc foglalkozások látogatására.

Nagycsoportban logopédiai és fejlesztő foglalkozásokon szakemberek segítségével zárkózhatnak fel azok a gyerekek, akiknek erre szükségük van.

Saját programunk van, melybe röviden be szeretnénk avatni Önöket, hogy tudjak, milyen törekvésekkel látunk a kisgyermekek neveléséhez: Óvodánkban a GYERMEKI SZEMÉLYISÉG kibontakoztatására, nevelésére, fejlesztésére törekszünk, tudatosan tervezett, szervezett nevelési helyzetek megteremtésével.

Óvodánkra jellemző a RENDSZERESSÉG: a hetirend és napirend betartásával a gyermek biztonságban érzi magát nálunk. Fontos számunkra az EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD, ezért naponta biztosítjuk a gyermekek számára a változatos mozgáslehetőséget (mindennapos testnevelés) csoportszobában és az udvari levegőzés alkalmával is.

A mindennapokhoz tartozik a NAPI MESE ÉS VERS, mely főleg magyar népmesékből áll, illetve gyermekirodalmunk gyöngyszemeiből válogatunk (Benedek Elek, Illyés Gyula, Weöres Sándor...).

Az értékek átadása nyelvi kultúránk ápolását is szolgálja

ismerd_meg_ovodankat_soltvadkert2.jpg

Egy gyermek számara legfontosabb életkori sajátosság a JÁTÉK, ezért óvodánk alapelve, hogy minél több időt, alkalmat és lehetőséget biztosítsunk az elmélyült játékra. A játék olyan komplex tevékenység, amelyet tudatosan felhasználunk nevelési folyamatainkban, mert e közben a gyermek észrevétlenül tanul.

Sokféle tevékenységgel ismertetjük meg az itt töltött években: festés-rajzolás, mintázás, barkácsolás, agyagozás, szövés, hogy érdeklődéssel, kreatívan forduljon a világ felé. TEVÉKENYSÉGKÖZPONTÚ, játékba illesztett tanulás által fejlesztjük a gyermekeket, komplex foglalkozások rendszerében.

Lehetőség van az egyéni fejlettségi szintek ismereteiben a differenciált készség és KÉPESSÉGFEJLESZTÉSRE is. Óvodánkban fejlesztőpedagógus és logopédus dolgozik.

Sokat BESZÉLGETÜNK velük, időt szakítunk az egyéni és csoportos beszélgetésekre is, ami a mai rohanó világban szinte eltűnt az otthonokból. Gyakoroljuk a nyugodtan egymásra figyelést, mert mindenkit végighallgatunk. Segítünk, hogy a kisgyermekek egyre önállóbbak és ügyesebbek legyenek (öltözködés, cipőkötés, rakodás, testi higiéné). Ha a gyermek téved, hibázik, segítünk együtt kijavítani, nem elmarasztalással, hanem értő figyelemmel, pozitív megerősítéssel.

Nagyon igyekszünk, hogy megteremtsük az egyensúlyt a családi és az óvodai nevelés között, úgy, hogy kiegészítjük, gazdagítjuk azt. Szeretnénk együttműködő felek lenni a gyermekek nevelésében, s ezt a bizalmat viszont elvárjuk a szülőktől, ezért kérjük segítségüket, hogy csemetéjük BOLDOG GYERMEKKORÁT együttesen biztosíthassuk.

Mottónk: ,,Itt minden érted van, Érezd jól magad!"

https://www.facebook.com/pages/Arany-J%C3%A1nos-%C3%BAti-%C3%93voda-Soltvadkert/391939597595197

 Ismerjük meg az óvó nénit, aki bemutatta az óvodájukat:

ismerd_meg_ovodankat_soltvadkert6.jpg

Árkiné Szénási Éva

Azt csinálhatom ,amit nagyon szeretek!

54 éves vagyok ,34 éve a pályán ugyan abban az oviban ,amire nagyon büszke vagyok, az "az óvoda és a családom"

Van egy 29 éves lányom és egy 22 éves fiam:

 

1.jpg

Férjem: 2.jpgKedves Éva! Köszönöm, hogy bemutattad az Óvodát, és kicsit megismerhettünk Téged és családodat! Kívánok jó egészséget, a gyerekek között pedig játékkal és örömmel teli pillanatokat!

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb ötletekről és hírekről!



 

A bejegyzés trackback címe:

https://ismerdmegovodankat.blog.hu/api/trackback/id/tr1007378738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása