Megismerjük az óvodákat és az óvodai csoportokat

Mutasd be az óvodádat!

Mutasd be az óvodádat!

Siófoki Micimackó Óvoda

A csodás képeket a cikk végén találjátok

2016. december 10. - Óvónéni

  

   18.jpgÓvodánk 1971 óta működik a Balaton déli partján. Óvodánk hosszú távú működésének záloga a közösen kialakított nevelőtestületi szemlélet, miszerint a nevelési célokat, feladatokat a szülőkkel együttműködve valósítjuk meg.

   Célunk, elősegíteni óvodásaink harmonikus fejlődését, a gyermeki személyiség kibontakozását. Kiemelt célkitűzéseink közé tartozik

  • a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek egyéni fejlesztése, fejlődésük segítése
  • a szociális hátrányok enyhítését segítő tevékenységek biztosítása
  • közös nevelőmunkánk eredményeként a gyermekek alkalmassá váljanak az iskolai életmódra

  Óvodánknak számos hagyományos ünnepe van, melyet minden évben megrendezünk. Őszi családi napunk a szülőkkel közösen megrendezett program, melynek keretében minden évben ellátogatunk a közeli horgász-tóhoz, ahol számos állatot is megnézhetnek a gyerekek: őzek, malacok, kacsák, tyúkok. Piknikezünk, a szabad levegőn nagyokat játszanak a gyerekek.

   Minden évben megrendezésre kerül városunkban is az Autómentes nap, melyen szívesen vesznek részt ovisaink.  Aszfaltrajzolással mutatjuk meg az érdeklődőknek, mit jelent számukra ez a nap.

   Ősz végével egyre izgatottabban várják a gyerekek a Télapót, aki minden évben meg is látogat bennünket az óvodában, s az ablakokba kitett csizmákba mindig kerül valami kis ajándék.  

   Szintén szülőkkel közös program a karácsonyi műsorunk, melyet minden évben a nagycsoportosok Betlehemes műsora zár.

 

   A tél örömeit, a frissen hullott hó élményét szeretjük kihasználni, előkerülnek a szánkók, hógolyó csatákat vívnak az elszánt fiúk, hóembert építenek a csoportok.

   Farsang idején nagy csinnadrattával járjuk körbe az óvoda környékét, mielőbb elűzzük a telet, majd az udvaron felállított kiszebáb elégetésével zárjuk a téli ünnepkört.

   A húsvéti nyusziles szintén közös program a szülőkkel, együtt keressük az udvaron a kis meglepetéseket, ajándékokat. Lehetőség van ezen a napon minden évben igazi, élő nyuszi simogatására is.

   Tavasszal ellátogatunk minden évben a zeneiskolába, ahol „kakaó-koncert” keretén belül megismerkednek a gyerekek a hangszerekkel.

 

   Ám zene nem csak ezen a napon hangzik fel óvodánkban, a mindennapos mondókázás, éneklés mellett számos vendég előadó is ellátogat hozzánk, hogy a gyerekekkel közösen zenéljenek, énekeljenek.

   Meghívott előadóin meséket, bábelőadásokat is hoznak a gyerekeknek.

   Hétköznapjainkban minden nap előkerülnek a mesekönyvek, hol az óvó néni, hol a gyerekek mondanak szép történeteket, bábozva, nevetve, egy-egy mesét egymásnak el is játszva. Szeretünk barkácsolni, alkotni, ügyességi  játékokat játszani, sokat mozogni, tornázni a csoportban vagy az udvaron.

 

   Nagycsoportosaink minden évben ovifocira járnak a Bozsik-program részeként. A program célja a focizás, a sport megszerettetése, a tehetségek fejlesztése, az utánpótlás-nevelés.

 

   A nevelési év során a középső és nagycsoportosok 5 alkalommal színházi előadásra látogatnak el a város kultúrházában, ahol gyerekeknek szóló meséket, bábelőadásokat nézünk meg, koncerteket hallgatunk meg az ország számos színházának előadásában.

   A városi könyvtárba is szoktunk járni, a kézműves foglalkozásokat nagyon szeretik a gyerekek.

   Minden évben megemlékezünk az állatok napjáról is, meghívott vendégünk szívesen mutatja be nekünk terápiás kutyáját, akiről sok érdekes dolgot tudhatnak meg a gyerekek.

   Kihasználva a Balaton közelségét, minden évszakban elsétálunk közösen megcsodálni a tó szépségét, élővilágát, folyamatos változásait.

   Természetesen nem csak mi felnőttek, de a gyerekek is „öregszenek”, boldogan ünneplik meg a csoportjukkal együtt a születésnapjaikat. Ilyenkor felköszöntjük őket, kis ajándékkal, verssel, énekkel kedveskedünk neki.

 KATTINTS A KÉPRE

és megnyílik a galéria

A tanévet a nagycsoportosok ballagásával, majd másnap a gyereknappal zárjuk. Az iskolába induló nagyokat sok színes lufival engedjük útjukra, majd másnap egész nap övék a világ! Ezen a napon az egész udvar átalakul, légvárban lehet ugrálni, arcfestők szorgoskodnak a gyerekek kívánsága szerint, vattacukor kerül a kis kezekbe.

 

   A móka és kacagás egész évben kitart, télen-nyáron, ősszel-tavasszal, mindig a gyerekek önfeledt boldogsága a legfőbb szempontunk. Mert gyereknek lenni jó!

A bejegyzés trackback címe:

https://ismerdmegovodankat.blog.hu/api/trackback/id/tr2412038755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása